Bröllopsalbum som bröllopspresent?

Är bröllopsalbum en bra present att ge bort? Eller är det något som brudparet ska få köpa själv eftersom det trots allt är något som ska bevara deras bröllopsminnen och att det därmed kan vara noga med färg och form.

Visst kan det vara en bra present – men allt beror på vem som ger och vem som är mottagaren.

Att ge ett bröllopsalbum till någon som än så länge inte har gift sig är inte ett av de bättre alternativen. Idag är det inte ens självklart att bilderna kommer att sparas i ett sådant album då det finns en mängd olika alternativ. Detta med fotoböcker, DVD-skivor och annat. Man bör alltså vara helt säker på att de verkligen tänker spara sina foton rent ”fysiskt” innan man ens tänker tanken att köpa denna present till brudparet.

För att vara på den säkra sidan kan ett presentkort köpas på någon av de fotobutiker som erbjuder album, ramar och andra fotoprodukter. Då har brudparet större möjlighet att köpa exakt det de vill ha som ska rama in och bevara den stora dagen.

Ett betydligt mer överraskande sätt att ge denna gåva är när man ger den till sin respektive. Kanske är det ena personen i ett förlovat par som vill ge en vink om att ett frieri borde genomföras snart. Eller varför inte genomföra frieriet i samband med att presenten ges? Ett bröllopsalbum är ett tecken på att bröllop är inom ”räckhåll” så självklart kan detta vara en överraskande del i ett frieri.

Ett roligt alternativ är även att ge brudparet ett bröllopsalbum som är uppbyggd med foton från festen men utifrån gästernas perspektiv. Om ett par gäster går samman och tar bilder och sedan sätter dessa i albumet blir det en mycket personlig hälsning och ett annorlunda minne från bröllopsdagen.

Leave a Reply